036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Den gångna helgen, 3–4 juni, arrangerade Säter Cykel och Motor en träff på Aspnäsbanan och Team BKT Sweden ATV var på plats. Teammedlemmarna Fredrik Bäck, Veronica Rickfält samt Rasmus Lindberg ställde upp i grenarna Trail och Enduro. De sponsras av Gripen Wheels med däck från BKT Tires.

På lördagen var det tävling i Trail, som innebar att de tävlande körde en slinga, två varv, varav den bästa tiden räknades.

Rasmus körde sitt första heat med en tid på 55 sekunder och det andra heatet på 1,06 sekunder.
Veronica körde sitt första på 1:43 och sitt andra på 1:25. Det var endast hon och en tjej till som tävlade mot killarna. Det var väldigt jämnt mellan dem i Trailen men Veronica vnn sitt heat med några sekunder.Fredriks tider var 59 respektive på 57 sekunder.

Det blev seger för Rasmus Lindberg och en andraplats för Fredrik Bäck.
Veronica tog hem en nionde plats. På bilden nedan Veronica på sin ATV maskin.

På eftermiddagen var det dags för enduro, där deltagarna möttes två åt gången i en utslagstävling som gick ut på att deltagarna körde en slinga om 1 km, två varv, där vinnaren gick vidare. I ett av varven var de tävlande tvungna att köra det så kallade ”joker spåret”, som var något mer tidskrävande.

Tyvärr mötes Fredrik och Rasmus i heat 2 och Fredrik vann, varpå Rasmus blev utslagen. Hade de två ej mötts hade de båda varit i final.

Fredrik vann sedan sina 2 andra heat och tog därmed hem förstaplatsen. 
Veronica vann sitt första heat och ledde fram till sista stund i det andra men åkte tyvärr ut då hon tog ”jokerspåret” på andra varvet.

Sammanfattningsvis konstaterar vi att det var en mycket framgångsrik tävlingshelg för Teamet med flera pallplatser och seger i både Trail och Enduro.

Vi ser fram emot kommande tävlingar, inte minst Hunt the Wolf i Rumänien, där Fredrik Bäck kommer att deltaga.

I år arrangeras Hunt the Wolf den 3 till den 8 september i Baisoara, Rumänien.

Hunt the Wolf och EXTREME klassen, som Fredrik också tävlar i anses vara Europas, och kanske världens tuffaste ATV race. Tävlingen uppfanns 2007 av italienaren Oliver Renzler och rumänska Mihai Concioiu, båda ägare till den rumänska ATV-distributören Authentic-Spirit SRL. Båda var och är framgångsrika ATV-racingförare
Här kan ni läsa mer om tävlingen:
http://hunt-the-wolf.com/

Nedan Fredrik Bäck.

Teamet BKT Sweden ATV

Teamet grundades 2016 och medlemmarna var från grunden nöjesåkare som brinner för tjusningen med att köra ATV och från början tävlade sinsemellan när de var ute och körde, vilket gjorde att de fick upp ögonen för att börja tävla med sina ATV-maskiner.

De försöker åka på så många tävlingar det går i Sverige och internationellt och vill vara förebilder för sporten samt få ut så mycket information och reklam som möjligt om denna med syfte att göra den mer välkänd med fler tävlande.

Nedan på bilden från vänster; Fredrik Bäck, Veronica Rickfält, Rasmus Lindberg.

BKT WING 207

WING 207 är ett fyrhjulingsdäck med diagonalkonstruktion, för alla former av terrängsport. Tack vare M+S-teknologin och en mönsterdesignen uppnås maximal dragförmåga under alla förhållanden. Däcket ger utmärkt punkteringsmotstånd även i tuff terräng.

Fredrik Bäck från Team BKT Sweden ATV, som Gripen Wheels sponstar menar att BKT W 207 utan tvekan är de bästa ATV däcken på marknaden.

Såhär säger Fredrik om BKT WING 207:
”Däcken är mjuka och fina och greppar bra på alla möjliga olika underlag. Har jättebra sidogrepp, så dom styr bra och ditt man vill. Är lagom aggressivt mönster så dom inte gräver ner sig för fort. 
Trots att däcken är mjuka och fina så håller dom väldigt bra.”

På länken nedan kan ni se befintliga dimensioner samt tekniska specifikationer för W 207.

Tekniska specifikationer för BKT Wing 207.