036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Helgen 29-30 december kördes ATV och Lagendurotävling i Etelhem på Gotland. Team BKT Sweden ATV var där. Nedan kan ni ta del av teammedlem Fredrik Bäcks story från racet.

”På förmiddagen körde cross- och endurohojar i 2-manna lag tävling. Vi med ATV kom ut senare till området och fick göra dB kontroll samt liten teknisk kontroll av maskin sen kom vi igång med anmälan. Sen blev det stressigt med ett mastervarv där några hade problem runt på banan och tiden sprang iväg innan vi var tillbaka i depån inför ett snabbt förarmöte innan start. Starten gick ca 30 min senare så det var mörkt när vi gick i mål. I starten var jag först ut och lade ett ganska högt tempo. Dom 2 första varven gick riktigt bra och det skiljde bara 2 sek på mina varv. Varv 3 strax efter halva varvet så rasslade mitt hjullager vänster bak och hjulet med navet rullade iväg.

Så där slutade min dag tyvärr”.

”Veronica körde på bra trots att hon inte kört någonting sen i somras pga. axeln som varit dålig. Banan var ganska krävande med högt tempo med mycket snäva kurvor och stubbar som man fick passa sig för. Veronicas maskin gick varm för det var några rejält leriga partier som kletade igen kylarna på många maskiner. Veronica sprang till depån för att hämta vatten och då var jag precis klar med lastning av min trasiga maskin och kunde springa med och hjälpa henne igång. Veronica kom på en 11 plats”.

”Calle låg på bra när han startade i mitten av startfältet men fick också strul med varmgång av maskinen flera gånger under tävlingen. Jag stod mitt ute på banan och hade med mig vatten som jag kunde skölja hans kylare med när han kom förbi där jag stod och fick lite fart på maskinen några varv till, innan den gick varm på sista varven igen. Calle slutade på en 6e plats.

Rasmus Lindberg som körde sin andra tävling i seniorklassen kom på en grym 3e plats. Även Rasmus hade problem med varmgång samt antagligen krängde av ett däck litegrann mot en stubbe och körde med dåligt med luft till depån och fick det pumpat så att han kunde stå på igen.

Det var 16 seniorer och 3 juniorer som tävlade. Varav 5 stycken som fick bryta varav jag. Bland juniorerna så körde Tim på grymt bra och tog hem första platsen. Tea körde också på grymt bra och kom på en 2a plats. Tyvärr fick hon också värmeproblem då kylaren blev igensatt och skit i elfläkten så att den inte ville starta innan jag lyckades göra rent den utefter banan och fick igång den som tur var.”

Vi tackar teamet och Fredrik Bäck för att de delade med sig av sin sista tävlingsdag på 2019.

Nu siktar vi mot ett fantastiskt 2020!