036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Per Glennfalk, från Team BKT Sweden är på ”ATV turne” i Ukraina. Under en vecka kör man 80 mil genom de spektakulära landskapen. Körningen som till 80 % består av grus och berg och till endast 1 % av belagd väg, är mycket krävande för maskin, förare och framförallt för däcken/hjulen.

Per kör denna gång på Sierra Max från BKT.

Sierra Max är radialdäcket som är särskilt konstruerat för fyrhjulingar som ska köra i terräng. Konstruktionen ger jämn och bekväm körning i extrem terräng såsom öken, eller på leriga och steniga underlag. Det breda mönstret ger enastående dragförmåga framåt och i sidled. Särskilda däckskulderstag ger bästa skyddet i sidoväggen. BKT Sierra Max är tillverkat av en särskilt motståndskraftig gummiblandning mot skärande underlag och punkteringar och har utmärkta självrensande egenskaper.

Såhär säger Per Glennfalk själv om däcket;

-”Valet att köra på Sierra Max känns bra! Jag ligger bitvis bakom Jonas och Johan som åker på BKT Wing 207 och märker att de har bättre grepp genom blöta partier, men denna terräng tar hårt på det glesare mjuka mönstret. Mina Sierra Max är fortfarande som nya utan en skråma!”

W 207 är BKT:s allterrängdäck för ATV-fordon. Däckets design ger bästa möjliga dragkraft under alla förhållanden och E-märkningen gör att däcket får användas på allmänna vägar. Det här däcket har ett utmärkt skydd mot punkteringar vid körning i krävande terräng.

BKT Sierra Max på ATV-maskinen

Vi tackar Per Glennfalk från Team BKT SWeden ATV för de otroligt fina bilderna och återkommer med mer rapportering när teamet är hemkomna och har wifi igen.