036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Torbjörn Håkansson, som sponsras av Gripen Wheels och BKT, tog hem segern i traktorspeedway, som arrangerades i Vetlanda i helgen.

Hela Sverigeeliten var samlad för att göra upp om kampen om den starkaste och snabbaste traktorn. Torbjörn kör en ombyggd Volvo BM 400 Buster 1969. Motorn är en Chevrolet V8 dubbelturbo med 700 hästkrafter. På traktorn har vi monterat BKT Agrimax RT 657 540/65R24

Torbjörn Håkansson, första plats Traktor Speedway 2019

Det var 27 grader och solen gassade när de trimmade och ombyggda traktorerna rullade upp på startlinjen. Torbjörn kom på förstaplast efter första omgångens 16 heat, trots ett mindre haveri på motorstyrningen till traktorn på ett heat. Han lottades till att starta på mittposition i semifinalen. Det är bäst att få innerposition i starten eftersom man måste hålla sin linje genom första kurvan. Tobbe gick vidare till final och lottades till att starta i mitten igen.

Torbjörn lyckades få en suverän start på treans växel och växlade upp till fyran i första kurvan. Han höll ledningen under samtliga tre varv och tog hem segern!

Grattis Torbjörn Håkansson!