036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Torbjörn ”Tobbe” Håkansson, 39 från Öland har länge varit en ledande profil inom traktordragrace och traktorspeedway. Gripen Wheels har följt honom under några år och vi är glada över att kunna tillkännage fortsatt sponsringssamarbete samt återge hans berättelse om säsong 2022 och de fina framgångarna så här långt.

Torbjörn bygger om gamla traktorer på minst sagt innovativa vis och tar fram riktiga vinstmaskiner inom ”sina sporter”.  När det kommer till däcken sponsras Tobbe av Gripen Wheels med däck från BKT Tires.

På Tobbes traktorer sitter följande däck monterade:
Noisy Buster:
Framaxel: BKT TF9090 6,50–16
Bakaxel: BKT AGRIMAX RT 657 540/65R24

Traktor 2:
Framaxel: BKT TF9090 7.5- 16
Bakaxel: BKT AGRIMAX RT 657 540/65R24

Tobbe berättar:

”Nu har tävling säsongen börjat och det har blivit många pallplatser.

Jag har kört med min nya traktor som är en Volvo BM buster 400 med en Cheva big block motor med kompressor och miljöbränslet e85.  Däcken är BKT från Gripen”

Torbjörn fortsätter:

”Allt började på Målilla Traktor Power weekend den första till tredje juli. Där tog jag brons i Traktordragracet.

Här kör vi två och två mot varandra och man går vidare på tid och sen final. Banan vi kör på är en traktorpullingsbana som är 55 m lång och man måste stanna på 45 m för att inte bli diskvalificerad.

För mig gick 0 till 70 km på 3,47 sekunder och då hamnade jag 3: a i första deltävlingen av tre.

De andra två deltävlingarna körs i Målilla/Småland, Väse i Värmland och Norra Mökleby på Öland.

Torbjörn fortsätter att berätta om lördagens tävlingar i traktorrace.

På lördagen körde vi traktorrace men jag fick problem med bredband lambdasonden, en givare i avgasröret som mäter avgaserna och justerar motorns bränsle och tändning. Därför gick motorn dålig och jag hamnade på fjärde plats här.” 

”På söndagen körde jag med min andra traktor som är en Volvo BM Buster 400 försedd med Cheva v8 motor med två turboaggregat och miljöbränslet e85. Då körde vi traktorcross vilket innebär att vi kör på en motocrossbana med hopp och allt med traktorerna. Här tävlar man 3 och 3 och får poäng vidare till final och där fick jag guldet till slut.”
Berättar Torbjörn.

Målilla Traktor Power Weekend var en folkfest och innehöll som vanligt traktorpulling, veteranfordon, traktorcross, traktorfotbollen och publikfavoriten surhålet med traktorer i djup gyttja.
 
Torbjörn fortsätter att berätta om sommarens tävlingar och deltävling två i traktordragracet som gick av stapeln i Väse, Värmland den 16 juli:

”Deltävling två i traktordragracet i Väse i Värmland hölls den 16 juli. Det gick bra och jag lyckades få guld och leder deltävlingarna på poäng hittills.

Ölands traktorrace den 21 juli där vi kör slalom mellan ensilagebalar på en 160 m lång bana, två och två och bästa tiden går vidare till final … här vann jag överlägset ett guld till.
Torbjörn Håkansson på första pallplats.

Deltävling 3 i traktor dragrace i Norra Möckleby 30 juli gick sämre. Jag hade problem med motorn och fick den inte att gå rent så här kom jag på sjunde plats. Jag ledde deltävlingen hit med halkade ner till tredje plats totalt i Traktordragrace serien och vann olja för 2500kr av agrol och en bronspokal.

I september väntar tre tävlingar till, i Moheda, Nye och Hylleofta.

Vi säger tack till Torbjörn Håkansson för att han delade med sig av sina framgångar hittills under säsongen och önskar honom fortsatt lycka till under kommande tävlingar.