036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels AB har nyligen levererat fyra kompletta hjul med BKT 600/40–22,5 TR-678 IND Dual Bead till Swecon Anläggningsmaskiner i Uppsala.

Det var säljaren på Swecon i Uppsala AB, Mattias Eriksson som sålde hjulen och de har monterats på den senaste modellen av Volvo hjulgrävare med kort svängradie. Modellen heter EWR130E och ägs i detta fall av: Länsmansbärby Gård AB

Gripen Wheels AB har tagit fram en passande hjullösning tillsammans BKT.

Hjulen består av:
BKT 600/40–22,5 TR-678 IND Dual Bead
Monterade på fälgar anpassade för denna maskin.

Glädjande att BKT 600/40-22,5 TR-678 Dual Bead passar på denna hjulgrävare med kort svängradie av modell Volvo EWR130E.

Hittills har det varit begränsat med lösningar av breda hjul till denna modell men här passar BKT däcket perfekt som man kan se på bilderna.

Maskinens kompakta konstruktion samt att den styr på alla hjulen, gör att det är begränsat med utrymme, vi kan nu konstatera att det funkar jättefint med BKT 600/40-22,5 TR-678 Dual Bead.

TR-678 BKT

TR-678 från BKT Tires är främst konstruerat för kompakta, runtomsvängande hjulgrävare för arbete i både terräng och stadsmiljöer.

Däcket är mycket sidostabilt och klarar tung belastning.
Det ger utmärkt dragförmåga och erbjuder bra självrensande egenskaper.

Den starka konstruktionen står för hög lastkapacitet medan stålbältet skyddar däcket mot punkteringar och skador.
TR 678 har en skärbeständig gummiblandning som ger utmärkt skär-och flisresistans även i svår terräng under extrema förhållanden.

Gripen Wheels lagerhåller fälgar till de här däcken – Volvogula, svarta, silver och mörkgrå.

Tekniska specifikationer för BKT TR 678 IND kan ni läsa här.

Ni köper däck och kompletta hjul hos Gripen Wheels lokala återförsäljare.

Swecon anläggningsmaskiner.

Swecon är auktoriserad och rikstäckande återförsäljare av Volvo Construction Equipment.

På den svenska marknaden har Swecon idag 34 anläggningar. 650 anställda och omsätter 4,1 miljarder kronor.

Swecon anläggningsmaskiner AB säljer maskiner som tillverkas av Volvo Construction Equipment, i ett omfattande erbjudande som inkluderar alla produktlinjer, supportprodukter och begagnade maskiner.

Swecon är en del av svenska Lantmännen-koncernen, ett jordbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom jordbruk, maskiner, bioenergi och mat.
Det innebär att Swecon i själva verket ägs av 20 000 svenska jordbrukare, har runt 10 000 anställda, har verksamhet i hela Europa och omsätter 50 miljarder kronor på årsbasis. Med sin grund i spannmål förädlar man resurser för ett livskraftigt jordbruk.

Swecon, som ett företag inom Lantmännen, bildades den 1 januari 1999 genom en sammanslagning av tio självständiga återförsäljare inom Lantmännen.
Sammanslagningen var resultatet av Volvo CE:s uttalade strategi att ha starka återförsäljare på varje marknad.

Totalt har Swecon idag över 1200 anställda, cirka 100 serviceanläggningar, inklusive servicepartners, och över 400 mobila serviceenheter på sina europeiska marknader.

Nedan ser ni igen Volvo EWR130E maskinen som utrustats med BKT 600/40–22,5 TR-678 IND Dual Bead, monterade på fälgar anpassade för denna maskin.

Volvo EWR130E

Volvo EWR130E är en mycket mångsidig hjulgrävare i 12-14 tons klassen som är så slimmad att den bakre svängradien, på bara 1,55 m, och den främre, på bara 1,81 m, ger den kortaste svängradien i 12- till 13-tonsklassen.

Denna maskin har konstruerats med omfattande feedback från kunder och är ytterst manövrerbar med bibehållen utmärkt lyftkapacitet, grävkraft, flexibilitet i olika applikationer och bra sikt för föraren.

EWR130E har avsevärt lägre tyngdpunkt än motsvarande maskiner, vilket ger oslagbar stabilitet. Den tvådelade bommen utan svängning möjliggör lyft upp till 4,3 ton med 6 meters räckvidd. Det smart konstruerade aggregatet, kombinerat med den ansedda D4 Volvo-motorn, levererar klassens bästa brytkraft och oslagbar dragkraft.

Maskinen har en körhastighet på upp till 30 km/h.

EWR130E är en mångsidig maskin, inte minst tack vare den smidiga konfigurationen av redskap. Tryck och flöde för upp till 32 redskap kan förprogrammeras utan hjälp av en servicetekniker.

Hytten är gemensam med större hjulgrävare och erbjuder all komfort och sikt man förväntar sig av en Volvo.

Oavsett om man arbetar på trånga platser i tätbebyggelse, infrastrukturprojekt, markanläggning eller något annat, så sätter den här mångsidiga 12- till 14-tonsmaskinen nya standarder när det gäller smidighet och prestanda.

Fyrhjulsstyrning

Tillval för EWR130E är fyrhjulsstyrningen och de tvådelade schaktbladen. Fyrhjulsstyrningen förbättrar manövrerbarheten ännu mer genom att minska svängradien. Detta och en rad andra styrlägen kan väljas från hytten med hjälp av ett vridreglage. De delade schaktbladen erbjuder fler alternativ för att hålla maskinen plan på ojämn mark eller kring trottoarer och liknande.

Utmärkt för trånga arbetsplatser

EWR130E klarar med sina kompakta mått de mest svåråtkomliga arbetsplatserna i tät bebyggelse. Den passar för arbeten i städer och på vägar där trafiksäkerheten är av yttersta vikt samt även i större infrastrukturprojekt. Den tar sig dessutom så lätt fram att den även kan användas inom markanläggning. Det är dock förmågan att ta sig in i de minsta ytorna som är det verkliga trumfkortet – något den tvådelade bommen och inline-stödbenen bidrar till. Dessa nya stödben gör det lättare att positionera och stabilisera maskinen när utrymmesmarginalerna är som minst på maskinens sidor.

EWR130E utmärker sig enligt Swecon anläggningsmaskiner som en kaxig lillebror till de populära hjulgrävmaskinerna EWR150E and EWR170E. Dess smarta positionering skiljer den dock från andra maskiner på marknaden. Detta eftersom den har fördelarna med kompaktheten hos en mindre 10-tonsmaskin, men ändå presterar som en maskin på 13 ton eller mer.

Gripen Wheels AB tackar Swecon Anläggningsmaskiner i Uppsala för affären samt Mattias Eriksson för de fina bilderna på Volvo EWR130E med de nya hjulen!