036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Westlake 23,5-25 SR01H Soft Drive till Kuusakoski återvinningsstation i Gävle hamn.

När Kuusakoski Recyclings återvinningscentral i Gävle behövde nya solida däck till en Volvo L120G kontaktade de Gripen Wheels säljare Göran Jeppsson.

Arbete med skrotåtervinning kräver punkteringsfria däck med hög lastkapacitet och bibehållen körkomfort så därför passade Westlake SR01H Soft Drive Solida perfekt för ändamålet.

Däcken som vi levererade är 4 st;

23,5-25 L5 SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV

De monterades som sagt på en på en Volvo L120G har rullat i ett par månader nu på återvinningsstationen i Gävle.

Vi är glada över att kunna visa upp ett par bilder på hjullastaren och däcken.
Per Jonsson hos Kuusakoski i Gävle intygar att däcken fungerar mycket tillfredställande så här långt.

Vi kommer givetvis att följa denna kund och vi är säkra på att däcken kommer att rulla på återvinningsstationen under mycket lång tid framöver.
Vidare är vi glada att leverera däck till en aktör som arbetar för att främja en hållbar utveckling samt effektivisera återvinningsprocesserna.

Nedan i texten kan ni läsa om de solida däcken, SR01H Soft Drive om Kuusakoskis verksamhet samt lite om Volvomodellen L120G.

Tack till Per Jonsson och Kuusakoski i Gävle för ett bra samarbete och fina foton!

Westlake SR01H

Westlake SR01H är solida däck som är tillverkade för att gå på maskiner som ska utföra jobb inom återvinning, och avfallshantering. Däcken passar även bra för användning på skrotgårdar och soptippar samt inom stål- och slagghantering

Extra djupt däckmönster garanterar lång livslängd. Som exempel kan nämnas 23,5 -25 som har hela 90 mm mönsterdjup.

Däcken är 100% punkteringsfria eftersom de är solida. Vidare är de tillverkade med skärtålig gummiblandning och massivt däckmönster.

SR01H Soft Drive har dessutom apertures, det vill säga hål i däcksidan, som bidrar till mycket hög körkomfort trots att däcket är massivt. Vidare är däckmönstret producerat med en antivibrationskonstruktion, som ytterligare bidrar till förarkomforten.

Den solida däckstommen bidrar med mycket hög lastkapacitet jämfört med motsvarande luftfyllda däck.

* Driftsäkra – 100 % punkteringsfria.
* Inga avbrott – inga stillestånd.
* Utmärkt stabilitet och lättrullande.
* Det mest ekonomiska alternativet.

De vanligaste dimensionerna lagerhåller vi liksom fälgar till dessa.

* 20,5×25 Westlake SR01H Soft Drive Solida
* 23,5×25 Westlake SR01H Soft Drive Solida
* 26,5×25 Westlake SR01H Soft Drive Solida

Under 2021 förväntas vi även lagerhålla 17,5×25  Westlake SR01H Soft Drive Solid

Vi  garanterar marknadens bästa pris på dessa däck jämfört med övriga alternativ och lämnar dessutom 5 års garanti.

Kuusakoski Recycling

Kuusakoski samlar in, bearbetar och återvinner järn och metallskrot. Företaget har lång erfarenhet och breda lösningar för att föra in detta material rätt in i kretsloppet vilket minskar nyttjandet av naturresurser.

 Man har återvinningsterminaler, från Kiruna i norr till Malmö i syd och erbjuder service över hela landet med modern teknik och gedigen materialkunskap.

Kuusakoski omhändertar och återvinner förbrukat material, som bland annat finns i fordon, tryckplåtar, kabel, elkraftteknisk och medicinsk utrustning samt spill från verkstadsindustrin, som innehåller: ädelmetaller, järn, aluminium, koppar, rostfritt stål, mässing och bly. 

Historia

Kuusakoski Oy startades som ett skrotupplag i Viborg och är idag Nordeuropas ledande industriella återvinningsföretag. Starkaste tillväxtperioderna för företaget, vars historia sträcker sig över 100 år bakåt i tiden, har varit industrialiseringen under efterkrigstiderna och intåget på den internationella marknaden från 1970- till 1990-talet. Banbrytande forsknings- och utvecklingsarbete samt oöverträffad expertis inom högteknologi har spelat en viktig roll från första början.

 Kuusakoskis globala mål för miljöarbetet:

  • Minska förbrukningen av naturresurser som inte kan förnyas.
  • Minska energiförbrukningen vid tillverkningsprocesserna av metaller och andra material.
  • Öka återvinningen och återanvändningen av metaller och andra material samt effektivisera våra återvinningsprocesser.
  • Främja hållbar utveckling och vara en ansvarstagande del av samhället.

Kuusakoski Group Oy

Kuusakoski Group Oy består av återvinningsföretaget Kuusakoski Oy med dotterbolag samt gjuteriet Altems.Oy med dotterbolag.
Kuusakoski Recycling hade vid senaste bokslutet en omsättning på över 500 miljoner euro
Total volym återvunnet och bearbetat material var cirka 2 miljoner ton.

Volvo L120G

L120G hjullastaren producerades mellan 2011 och 2014. Maskinen är stark och mångsidig; specialbyggd för att flytta mer material, med större flexibilitet. Den här effektiva hjullastaren kan använda en rad olika Volvotillbehör för att hantera alla typer av produktion och är konstruerad för att fungera på vilken plats som helst – från stenbrott till vägbyggen. Detta gör VolvoL120G till en fantastisk all round maskin.

 Volvos maskiner är bränsleeffektiva och miljöansvariga. Bränsleförbrukningen sänks avsevärt i  L120G genom Volvos turboladdade steg IIIB / Tier 4 Interim-motor, dieselpartikelfilter för att förbränna avgasutsläpp och gaspedal för att främja operatörens effektivitet.

Igen vill vi rikta ett tack till Kuusakoski i Gävle för att vi får leverera däck till verksamheten med metallåtervinning.

Om ni vill ha mer information om SR01H SOFT DRIVE WESTLAKE SOLID/MASSIV så kontakta Gripen Wheels eller någon av våra återförsäljare.