036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Företaget

Gripen Wheels är Nordens största  grossist av tunga däck, fälg samt slang och tillandahåller entreprenaddäck, lantbruksdäck, industri-och hamndäck, lastbilsdäck, skogsdäck, ATV-däck och alla andra terrängdäck, samt fälgar och slang till samtliga däck som säljs. Företaget är privatägt och startades 1993 av Pelle Fritzson.

Från tre lagerplatser om 51 000 m2  i Sverige, Finland och Portugal levereras Nordens bredaste sortiment av däck, fälg, slang och kompletta hjul för maskiner såsom hjullastare, dumprar, hjulgrävare, traktorer, lantbruksvagnar, lastbilar, ATV- och grönytemaskiner m.m.

I sortimentet finns både premium- och alternativa fabrikat., exempelvis Aeolus, BKT, Bridgestone, Hilo, Michelin, Nokian, Pirelli, Tianli; Trelleborg, Triangle, Westlake, Özka , m. fl.

Genom egen import, snabba inköp och stor lagerhållning kan vi erbjuda ett brett sortiment till marknadens bästa priser. Huvudkontor och huvudlager om 33 000 m2 ligger i Jönköping.

Med stor erfarenhet och kunskap om däck och fälg, har vi möjlighet att ge våra kunder rätt expertis. Oavsett maskin och behov hjälper vi dig att hitta rätt produkter och att sänka dina däckkostnader.

Tillväxt skall nås tillsammans med våra partners och kunder genom förståelse för marknaden och kundens behov.

Gripen Wheels har däcken!

Produkter

Traktordäck, lantbruksdäck, radodlingsdäck, skogsdäck, entreprenaddäck, industridäck, hamndäck, lastbilsdäck, MPT-däck, ATV-däck, Grönytedäck, dubbelmontage. Fälg och slang till samtliga däck som vi säljer.

Ägare och vision

Gripen Wheels är privatägt och startades 1993 av Pelle Fritzson, tillsammans med hans far Ulf. Pelle driver nu  verksamheten vidare tillsammans med sin hustru Maria Fritzson och Gripen Wheels duktiga anställda. Visionen är fortsatt tillväxt genom att erbjuda prisvärda däck till marknadens bästa priser, och med snabba leveranser.

Gripen Wheels ska vara den ledande och självklara distributören av stora däck på den svenska marknaden. Både på fältet och online.

Vi säljer inte bara däck, utan tillhandahåller ett helhetskoncept utformat av kundanpassad produkt, expertis och service. Konceptet kvalitetssäkras genom hela affärsprocessen – från val av leverantör till uppföljning hos kund. Detta ligger till grund för vår ambition att växa tillsammans med våra kunder. Vi erbjuder de mest prisvärda produkterna, till marknadens bästa priser och med snabba leveranser och Sveriges mest effektiva reklamationsavdelning.

Gripen Wheels – vårt åtagande till kunden är att understödja dennes effektivitet och produktivitet genom vår kundfokus och vår kompetens. Vi säljer inte bara däck – vi hjälper kunden att nå sina mål.

Gripen Wheels har däcken!