036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har levererat 4st BKT Forestech 710/45–26,5 till vår kund och återförsäljare Karlshult skogstjänst.

Karlshults skogstjänst har sålt dessa däck till Orrefors Entreprenad AB och monterat dem på företagets skotare, en John Deere 1110G.

Maskinen lämnades till Karlshult skogstjänst på fredag kväll och var redo igen för skogen redan på söndagen. Så det blev överhuvudtaget inget stillestånd för ägaren.

Karlshults Skogstjänst skickade även med en BKT cykel på köpet till Orrefors Entreprenad AB.

Henrik Carlsson från Karlshults Skogstjänst mailade oss några otroligt fina bilder på däcken och maskinen och dessa vill vi självklart visa upp

Karlshult skogstjänst

Karlshult Skogstjänst är en familjedriven entreprenadfirma som startade 2006.

Man har sedan lagt om en del i driften till att omfatta verkstad, legotillverkning av vagnar samt däckförsäljning.
Verksamhetn startade med däckåterförsäljning 2017 som återförsäljare av Gripen Wheels däck.
Karlshults Skogsjänst köper även däck från Gripen Wheels till den egna vagntillverkningen som bedrivs i företaget.

Ny verkstad är precis beställd på över 700m2 då företaget ökar i tillväxt.
Denna planeras att stå klar innan nyår.

Orrefors Entreprenad AB

Orrefors Entreprenad AB startade hösten 2007. VD Henrik Nilsson startade företaget. Han är uppväxt inom skogsbruket och har arbetat i skogen sedan han var 15 år.

I dagsläget har företaget sex anställda med två gallringsgrupper. Den största uppdragsgivaren är Södra Skogsägarna, man har även uppdrag åt Bergs Skog.

Företaget erbjuder även externa trailertransporter, för dem som behöver hjälp med att flytta sina maskiner.

 

BKT FORESTECH

FORESTECH är ett stålbältat radialdäck från BKT. Det passar bra för skogsavverkning med skotare. Det har utmärkt dragkraft även vid tung användning. Den kraftiga däckfoten och skulderområdet ger ett gott skydd mot punktering samt en längre livscykel. Du kan därför ta dig an de mest svåra driftförhållanden i skogen utan att behöva oroa dig.

Tekniska specifikationer kan du läsa här.

John Deere 1110G.

John Deere 1110G är den senaste versionen av skotaren i mellanstorlek maskinklassen. Den är en utmärkt gallringsskotare, men klarar också mer.

John Deere 1110G är en skotare av universaltyp med en motor som erbjuder 6,6 % högre effekt och 4,1 % högre vridmoment än föregångaren.
1110G finns även i utförande med kort hjulbas. Hjulbasen har kortats genom att bakaxeln har flyttats fram 40 cm. Detta gör att storleken på lastutrymmet är oförändrad.

Maskinens stabilitet är mycket bra samtidigt som den kortare hjulbasen gör den ännu mer lättmanövrerad – mycket praktiskt speciellt vid gallringsarbete.

De mellanstora skotarna i John Deeres G-serie är alla utrustade med John Deeres nya 6,8-liters 6068 PowerTech Plus-motor, som uppfyller de senaste utsläppskraven för Stage 4/Final Tier 4.
Den förbättrade kraftöverföringen mellan den kraftfulla dieselmotorn och drivlinan resulterar i väsentligt högre dragkraft.

Styrsystemet och användargränssnittet hos skotarna i G-serien har vidareutvecklats och förbättrats för att säkerställa en hög drifttid. Styrsystemet TimberMatic F-16 har ett konfigurerbart användargränssnitt, farthållare och lutningsdisplay. Den nya programvaruversionen gör att servicepersonal kan fjärruppkoppla sig mot maskinen.

 

  • Precis och effektiv kranstyrning
  • Stark och kraftfull FT4-motor
  • 4,1 % högre vridmoment
  • Effektivt och enkelt elsystem

Vi på Gripen Wheels tackar Karlshults Skogstjänst och Henrik Carlsson för ännu en fin affär och för de fina bilderna. Vi tackar även Orrefors Entreprenad AB för att valet föll på BKT – däck från Gripen Wheels.