036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se
Cecilia Johansson, platschef Däckia Karlstad, Hagalundsvägen.

Lördagen den 16 juli anordnade Svenska Tractorpullingförbundet SM deltävlingar i Väse.

I år var det även en helt ny serie som kördes, Agrol tractor dragracing cup och var motorfest med stor uppslutning. Hela 2 000 besökare lockades till traktorpullingen.

Det var även traktorpullingtävling för barn, med klassen Garden Pulling.

Vår återförsäljare Däcka Karlstad deltog som sponsor på eventet och Cecilia Johansson, platschef på Däckia Karlstad, Hagalundsvägen var på plats för att dela ut fina priser från Däckia och Gripen Wheels till barnen som ställde upp i klassen Garden Pullers.

Traktorpulling är en tävlingsform som går ut på att dra en viktvagn 100 meter. Viktpaketet rör sig sakta framåt alltefter traktorn kör vilket gör att mer och mer tyngd belastar traktorn.

Tävlingen går ut på att få upp högst fart och stanna i precis rätt tid på en sträcka om 65 meter. Vinnare blev Tobias Håkansson.

Klassen Garden Pullers är indelad i Stock 350 kg och Stock 500 kg.

I grunden är det en vanlig trädgårdstraktor/ gräsklippare som man kör med.  Traktorerna måste ha överstegringskydd. Denna klass är oftast inkörsporten till traktorpulling för barnen.

Första pris i varje klass var en BKT cykel och det var en otroligt uppskattad vinst! Alla deltagare fick BKT ryggsäckar som var fyllda med en fotboll, nyckelring och monstertruck mm

Ryggsäckarna blev öppnade redan uppe på prispallen när någon upptäckte att det var överraskningar i dem!

Det var en mycket lyckad dag med många glada barn som fick fina priser.

Vi på Gripen wheels är glada över att vi kunde vara med att bidra med fina priser från BKT Tires. Vi tackar Cecilia Johansson från Däckia för de fina bilderna för rapporten från eventet. Tack även till fotograf Emma Roth som lät oss använda hennes bilder.