036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels AB har nyligen tagit fram en hjullösning med fyra kompletta hjul med BKT TR 678 IND i dimension 650/45-22,5 20PR TL till Däckia Karlskrona.

Dessa monterades på en Volvo EWR150E som ägs av P Entreprenad & Maskin i Tving AB och som utför arbeten inom VA, vatten & avlopp, huvudsakligen åt PEAB.

Magnus Andréasson från Däckia Karlskrona kontaktade Gripen Wheels och delade med sig av de fina bilderna på maskinen med de nya hjulen.

Vi fick även en pratstund med maskinföraren Hampus Lindkvist från P Entreprenad & Maskin i Tving AB, som är oerhört nöjd med de nya hjulen.

Maskinen blev mycket stabilare”

Tidigare satt det Nokian 700 Twindäck monterade på Volvo hjulgrävaren men då dessa inte längre tillverkas så rekommenderade Magnus Andréasson från Däckia Karlskrona BKT TR 678 IND till P Entreprenad & Maskin AB. Man kommer upp i princip samma bredd med dessa singelhjul och det skiljer endast ca 5 cm

Maskinföraren Hampus berättar att han är mycket nöjd med de nya hjulen.

Han var väldigt nöjd med de förra hjulen som satt på maskinen men dessa BKT däck överträffade de förra Nokian däcken med råge säger Hampus.

”Maskinen blev mycket stabilare och det är en markant skillnad”

Säger Hampus och fortsätter;

”Vid grävning och speciellt när man går ut med skopan längst ut så känns maskinen mycket stabilare”

Vi tycker att det är väldigt kul att höra att kunden är så nöjd.

TR-678 BKT IND

TR-678 från BKT Tires är främst konstruerat för kompakta, runtomsvängande hjulgrävare för arbete i både terräng och stadsmiljöer.

Däcket är mycket sidostabilt och klarar tung belastning.
Det ger utmärkt dragförmåga och erbjuder bra självrensande egenskaper.

Den starka konstruktionen står för hög lastkapacitet medan stålbältet skyddar däcket mot punkteringar och skador.
TR 678 har en skärbeständig gummiblandning som ger utmärkt skär-och flisresistans även i svår terräng under extrema förhållanden.

Gripen Wheels lagerhåller fälgar till de här däcken – Volvogula, svarta, silver och mörkgrå.

Tekniska specifikationer för BKT TR 678 IND kan ni läsa här.

Ni köper däck och kompletta hjul hos Gripen Wheels lokala återförsäljare.

P Entreprenad & Maskin i Tving AB och P Maskinservice i Padderyd AB

Volvo EWR150E hjulgrävaren som utrustats med nya hjul med BKT TR 678 IND däck ägs av P Entreprenad & Maskin i Tving AB. Ägaren Peter Persson har två verksamheter:  P Entreprenad & Maskin i Tving AB  och P Maskinservice i Padderyd

P Entreprenad och Maskin i Tving AB är ett aktiebolag vars verksamhet ska vara att bedriva entreprenadverksamhet inom grävning. Företaget utför grävningsarbeten inom vatten och avlopp.
Till 90 procent åt PEAB.
Det är Hampus Lindkvist som är maskinförare av hjulgrävaren i fråga.

P. Maskinservice i Padderyd AB startades 1988 och har som huvudsaklig inriktning att kundanpassa och reparera maskiner inom verksamheter som entreprenader, lantbruk, åkerier m.fl områden. 

Man bedriver också försäljning av reservdelar och nya och begagnade maskiner och fordon, liksom pellets och pelletsbrännare.

P Maskinservice är auktoriserad serviceverkstad för Söderberg & Haak.

Däckia Karlskrona

På Däckia i Karlskrona har utför man däckförvaring, däckskifte och annan däckservice.
Man erbjuder följande tjänster:

  • Jourservice
  • Däckservice Personbil
  • Däckservice Lätt lastbil
  • Däckservice Lastbil
  • Däckservice MC
  • Däckservice Entreprenad
  • Däckhotell
  • Hjulinställning

Däckia är en av Sveriges största däckservicekedjor och vänder sig till privatpersoner och företag runtom i Sverige. I kedjan ingår ca 100 Däckiaverkstäder och ca 50 samarbetspartners spridda från Malmö till Kiruna. Däckia AB ägs sedan juni år 2012 av Pirelli och sysselsätter mer än 300 personer. Man har ett brett sortiment av däck och fälg, och tillhandahåller ledande varumärken för allt från stora entreprenadmaskiner till skottkärror.

Volvo EWR150E

En hjulgrävare från Volvo med en vikt på 15 400 – 17 900 kg med en bruttoeffekt 105 kW vid varvtal 2000 varv/minut och en skopvolym på 5 900 kg.

 EWR150E överbryggar gapet mellan maskiner i 14 tons- och 16-tonsklassen.

Den korta svängradien innebär att du kan arbeta produktivt i begränsade utrymmen med större bekvämlighet, enkel drift och ökad säkerhet.

Detta är den steg IV-maskin som har kortast svängradie på marknaden.

En låg överbyggnad och med motorn placerad baktill i maskinen skapas en ostörd vy över hinder.

Steelwrist®-tiltrotatorer ger utmärkt tiltvinkel för ökad flexibilitet med maximal styrka och hållbarhet.

Med bättre lyftkapacitet kan man med Volvo ERW150 E ta på sig jobben som en konventionell grävmaskin inte klarar utan att behöva göra avkall på räckvidd eller lyft- och grävkapacitet. EWR150E-maskinens marknadsledande korta bakdelssvängradie med 1 720 mm

Gripen Wheels tackar Däckia Karlskrona och P Entreprenad & Maskin i Tving AB för fint samarbete.

Vi på Gripen Wheels är mycket glada över att denna hjullösning som är framtagen tillsammans med Däckia Karlskrona blev så lyckad. Kunden är som sagt mycket nöjd och menar att maskinen blivit avsevärt mycket stabilare.

Vi tackar Magnus Andréasson från vår samarbetspartner Däckia Karskrona och Hampus Lindkvist, maskinförare hos kunden P Entreprenad & Maskin i Tving AB för att de ställde upp med fina bilder och pratstunder kring de nya hjulen med BKT TR 678 IND däck.

BKT Logo