036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Vi har fått några fina bilder från en av våra största återförsäljare på Gotland, Henry Gahnströms Maskin & Fordonsservice AB På bilderna ser ni när medarbetarna hos Henry Gahnströms Maskin & Fordonsservice servar en Komatsu WA500 hjullastare som ägs av Nordkalk med nya däck, BKT EARTMAX SR50 i dimensionen 29,5R25.

BKT EARTMAX SR50 var det perfekta däckvalet eftersom det med sin konstruktion och gummiblandning är idealiskt för de mest krävande jobben samtidigt som det ger många arbetstimmar.

BKT EARTHMAX SR50

EARTHMAX SR 50 (L-5) är ett stålradialdäck för hjullastare.

Den starka stom-konstruktionen samt förstärkta sidoväggar gör det här däcket idealiskt för de mest krävande jobben.

EARTHMAX SR 50 är tillverkat av en speciell skärtålig gummiblandning som ger däcket en lång livslängd. Förarna uppskattar dessutom däckets utomordentliga dragkraft och stabilitet, och den bekväma körningen.

Även dragkraft, sidostabilitet och komfort är egenskaper som däcket ger.

Komatsu WA500

Komatsu hjullastare WA500- erbjuder en enastående kombination av stabilitet, brytkraft, drivgrepp och låg bränsleförbrukning och är enligt tillverkaren den perfekta maskinen för alla typer av lastarbeten eller hantering av grus, jord och ballast. Speciella redskap och lyftutrustning finns tillgängligt för bl.a. avfallshantering och arbeten i stenbrott, vilket ökar maskinens flexibilitet. Avgasrening är så tillförlitlig att tex återförsäljaren Söderberg & Haak  ger 5 års- eller 9000 timmars garanti på efterbehandlingssystemen.

Teknisk information
Motoreffekt 266/357 kW/HP
Skopkapacitet 4,50-6,30 m³
Tipplast 26,77 t.
Arbetsvikt 34,87-36,13 t.
Automatiskt skopfyllnadssystem

Gahnströms Maskin AB

Gahnströms Maskin AB är verksam i Tingstäde på Gotland och startades av Henry Gahnström 2004.
Henry startade Gahnströms Maskin AB som en enmansfirma och efterhand som verksamheten växte anställde han fler medarbetare.
Idag är man 4 heltidsanställda samt 2 extraanställda som tas in vid arbetstoppar.
2011 köpte Henry ett stort läkemedelsförråd som blev en större verkstad då verksamheten växt ur den gamla lokalen.

Företaget är en mekanisk verkstad som både ägnar sig åt däckförsäljning och reparationer.
När det gäller reparationerna inriktar man sig mot lantbruksmaskiner samt entreprenadmaskiner.

Däckförsäljningen innefattar både tunga däck samt personbilsdäck.

Gahnströms Maskin AB handlar av Gripen Wheels varje vecka och Henry säger att han är mycket nöjd med samarbete

 ”Jag får alltid bra hjälp och är det någon gång något problem som dyker upp så tas detta om hand direkt”.
Säger Henry Gahnström, på bilden.

Nordkalk

Nordkalk är det ledande kalkstensföretaget i norra Europa, med ett betydande fotfäste i Centraleuropa. Ägaren är brittiska SigmaRoc PLC.
Kalksten ger näring åt jorden som föder oss, renar vattnet vi dricker och luften vi andas och är avgörande för flera kritiska industriella processer, såsom stål- och papperstillverkning. 

Nordkalk har verksamhet på nästan 40 orter i Europa,  är verksamma i 10 länder runt Östersjön och har ett starkt fotfäste i Centraleuropa. Huvudkontoret ligger i Pargas, Finland.

“Vår vision är att bli den ledande kalkstensaktören med fokus på hållbara lösningar. Vi når dit genom att investera i kalkstensbaserade lösningar som ger mervärde, agera hållbart och genom att ta vara på de möjligheter som den cirkulära ekonomin erbjuder”
Säger Nordkalks VD Paul Gustavsson.

Vi riktar ett stort tack till Henry Gahnströms Maskin & Fordonsservice AB för vårt fina samarbete och för bilderna från verkstaden. Vi tackar även Nordkalk på Gotland som valde BKT -däck från Gripen Wheels.

BKT Logo