036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

På bilden ovan från vänster; Hans-Olof Jansson, Maskingruppen i Ängelholm, Bo Svensson, Harplinge Maskinstation AB & Joakim Svensson, Bos son.

Gripen Wheels är glada över ytterligare en leverans till Maskingruppen i Falkenberg AB, som sålt en ny svart Massey Ferguson 7726S Dyna VT Next edition -2020, 255 hk, till Bo Svensson Harplinge Maskinstation AB.

Originaldäcken som var 60 profil byttes ut eftersom Bo, ägare av Harplinge Maskinstation AB, föredrog 70 profils-däck med IF teknologi till sin körning.
Han önskade BKT däck som han tycker ger ett prisvärt kvalitetsalternativ som passar hans körning.
Från Gripen Wheels levererades och monterades:

FRAM = IF 600/70R30 165D TL FORCE AGRIMAX
BAK = IF710/70R42 179D TL FORCE AGRIMAX

Dubbelmontage kommer att monteras på bakaxeln, BKT AGRIMAX RT855 520/85R46, för att uppnå en bredd på 4.10 meter vid plöjning, vilket blir perfekt för Bosses redskap, bland annat gödselspridare.

Thony Ljungh och Bosse hade direktkontakt gällande detta dubbelmontage för att säkerställa totalbredd på 4,10. Bakaxeln på denna traktor är justerbar för önskad spårvidd, när hjulen sitter längst in har man en bredd på 2,67 meter mätt från ytterkant till ytterkant på däcken.

Denna traktor kommer att användas både till plöjning samt för gödselspridning hos kunder.

När denna senaste leverans av däck utfördes åkte vår säljare Thony Ljungh, som också har kontakt med Maskingruppen (MG) ut till MG Falkenberg och gjorde en fotografering tillsammans med Hasse på Maskingruppen och Bo på Harplinge Maskinstation.

På bilden ovan Hans-Olof Jansson som driver Maskingruppen AB

Vår kund Maskingruppen AB finns i Falkenberg och Ängelholm samt det nya samgåendet i Eslöv med Wallins traktor, med bolagsnamn Maskingruppen Wallins traktor i Eslöv AB. Maskingruppen drivs idag av Pär-Ola Jansson och Hans-Olof Jansson, söner till Gert Jansson som trappat ner och lämnat över till sönerna.

 Maskingruppen i Ängelholm AB, som Gripen Wheels säljare Thony Ljungh i detta fall besökte, erbjuder det bästa inom park-, trädgårds-, lant- och jordbruksmaskiner.

Sortiment är gediget och består av nya och begagnade maskiner samt ett brett och välsorterat utbud på vår eftermarknadsavdelning. Man erbjuder reservdelar, service och reparationer av välutbildade servicetekniker. Målet är att med hög kompetens och personlig service ta fram den ultimata lösningen för var kund och dennas verksamhet.

 Förutom försäljning av Massey Ferguson traktorer så har man ett brett sortiment som täcker det mesta av vad ett modernt lantbruk kräver. Maskingruppen har även befäst en position på sitt marknadsområde inom trädgård där man säljer maskiner och tillbehör till kommuner och privata aktörer.

Ovan på bilden Sven Jansson,  ”MR Däck” på Maskingruppen.

Vår säljare Thony Ljungh har mycket god kontakt med Maskingruppen och pratar nästan dagligen med Sven Jansson, som han menar är ”MR däck” hos Maskingruppen. Med över 30 års erfarenhet av däck till lantbruksmaskiner är Sven en säljare och rådgivare att lita på.

”Service och reparation är oerhört viktigt för det moderna lantbruket och här ligger Maskingruppen i framkant med moderna verkstäder och en oerhört engagerad och kunnig personal. ” 

Säger Sven Jansson 

Den nya traktorn var som sagt en svart Massey Ferguson 7726S Dyna VT Next edition 2020.

Massey Ferguson har tagit fram ‘NEXT Edition’-modellerna genom att kombinera utrustningspaket från MF 5700 S Essential och MF 7700 S Exclusive med ytterligare utrustning för att höja prestanda och komfort och paketerat det i ett exklusivt och distinkt utseende.

”Detta okomplicerade paket levererar oöverträffad prestandanivå och högt värde på lantbrukarens investering och höjer produktiviteten på mjölkproduktion, blandjordbruk, växtodling samt för andra entreprenörer”,
säger Francesco Quaranta, Vice-President Sales & Marketing Massey Ferguson Europe & Middle East.

På bilden ovan den nya Massey Ferguson 7726S Dyna VT Next edition 2020. Såldes av Maskingruppen i Falkenberg AB till Harplinge Maskinstation AB

Bosse som äger Harplinge Maskinstation AB driver även ett mindre lantbruk 45 hektar.
Detta brukar han tillsammans med sin fru Monika som sköter administrationen och deras son Joakim, som är en stor hjälp i det dagliga arbetet på lantbruket.
De äger förutom den nyinköpta Massey Ferguson 7726S Dyna VT Next edition -2020 även fler traktorer.

Samtliga traktorer har BKT däck monterade eftersom Bosse byter till BKT då orginaldäcken slitits ut

Bosse har sedan 2014 haft BKT monterade på sina traktorer efter att originaldäcken tagit slut och han berättar att han funnit att BKT verkligen ställer upp på hans krav och önskemål när det gäller den totala däckekonomin.  Han har dragit slutsatsen att BKT ger honom den bästa ekonomin på däcken.

Förutom den nya MG 7726S Dyna VT Next Edition 2020 har man på lantbruket följande traktorer:

Massey Ferguson 7495 Dyna VT
FRAM: 600/70R30 BKT Agrimax Force
BAK: 710/70R42 BKT Agrimax RT765 

Denna traktor äldst på gården från 2010 och ligger ute till försäljning.
Den används för plöjning, gödselspridning eller för alla förekommande arbeten hos kunder.

Massey Ferguson 7495 Dyna VT
FRAM: 540/65R30 BKT Agrimax RT657
BAK: 650/65R42 BKT Agrimax RT657

(Traktorn som drar gödseltunna)

 

Ovan på bilden från vänster; Hans-Olof Jansson, Maskingruppen AB, Bo Svennson, Hakarps Maskinstation AB och Joakim Svensson Bosses son.

Vi på Gripen Wheels är väldigt glada över att ännu en gång ha utförd en lyckad leverans till en nöjd kund! 

Vi tackar Maskingruppen i Falkenberg AB ochh Hans-Olof Jansson, liksom Bo Svensson och Harplinge Maskinstation AB för att vi fick komma ut och träffa er och fotografera, så att vi kan få dela er vardag för en stund.