036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels levererar fälgar till Izomaskin AB och deras ismaskiner. En ismaskin är en maskin som används för att skapa och underhålla is på isrinkar.

Fälgarna kommer från den polska fälgtillverkaren Pronar och har tidigare sålt via en av Gripen Wheels återförsäljare; Österfärnebo Däckservice.  Nu ska ägaren gå vidare i livet med andra uppgifter. Gripen Wheels får därmed ta över maskintillverkaren som direktkund.

Maskintillverkaren Izomaskin AB är nu såld till världens kanske mest kända tillverkare av ismaskiner, nämligen Zamboni som uppfann ismaskinen på slutet av 40-talet. Deras maskiner syns ofta på TV i samband med internationella hockeymatcher och konståkning m.m.

2 olika maskinmodeller tillverkas i Sverige och det är dessa som Gripen Wheels säljer fälgar till. Maskinerna är Izobel 612 och Zamboni 650 & 552.
De fälgar som Gripen Wheels säljer kommer alltså från Pronar och är följande:

7X16 FÄLG PR 10/22k/176/225/0 SPECIAL KROM ISMASKIN

7×16 FÄLG PR 10/22k/176/225/0 SPECIAL ISMASKIN

 

Izomaskin AB har mer än 25 års erfarenhet av ”isresurfacer” branschen. Man servar ismaskiner och håller dem med reservdelar. Andra verksamhetsgrenar är bland annat AC service, import och försäljninga av hyralik sam ismålning. Nu ägs företaget alltså av Zamboni, världens största tillverkare av ismaskiner. Det är till de svensktillverkade maskinerna som Gripen Wheels levererar Pronar fälgar.

Vi är glada över att få leverera dessa fälgar!