036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Den 11 februari gick Monster Jam av stapeln på Friends Arena i Stockholm. BKT Tires är huvudsponsor och har utrustat alla monstertruckarna med däck.
Givetvis var Gripen Wheels, som exklusiv distributör av BKTs däck på plats, tillsammans med 500 gäster som vi bjudit in bland våra kunder/återförsäljare.

Det var ett storslaget event och en dag fylld av glädje, mingel och relationsskapande.
Så här säger vår Vice VD om eventet när jag pratar med honom.

”Monsterjam var en grym tillställning, vi hade många av våra största kunder där och totalt var det 500 stycken inbjudna. Våra gäster bjöds på amerikansk BBQ och alla som ville fick både t-shirt, och keps stora som små. Summa summarum en fantastisk relations skapande dag”.
Martin Andreasson, Vice VD Gripen Wheels

Gripen Wheels var på plats med ett glatt gäng ur vår medarbetarstyrka.
Grave Digger

Dagens hålltider var som följande:

11.00-14.00  PIT-PARTYT 
13.00-14.30  Amerikansk BBQ servereras
14.00-15.00 Track Side – interjuver och bakom Scenen berättelser
15.00-17.00 MONSTERJAM – SHOW

Dagen startade redan klockan 11:00 med PIT-Party där gästerna bjöds med ner till innerplan. Man gavs möjlighet att ta bilder och träffa förarna. Därefter följde ”Trackside” med behind scenes, intervjuver med förarna och andra roliga aktiviteter för stora och små.

Julius Lindfors, en av de små gästerna på plats.

Efter Pit Partyt bjöds det på amerikansk BBQ buffe  i Gripen Wheels och BKTs egna Lounge. Våra gäster åt, minglade och det var så kul att se alla barn med kepsarna och t-shirtarna som vi delade ut.

Den storslagna showen drog igång klockan 15,00 och hela arenan myllrade av förväntansfulla åskådare.
Gravedigger, Max-D och mäktiga Megalodon intog Friends Arena och bjöd på en oförglömlig dag.

Vilket fartfyllt event!

Såhär säger några av våra största kunder efter eventet:

”Stort tack för biljetterna till denna show, jättetrevligt och god mat”.
Däckena Enköping: (Niklas Sjöholm)

”Jättebra arrangemang och härlig show, barnen njöt varenda sekund. Tack för allt!”

Bullens Bil och Gummi Skövde (Pierre Karlsson)

”Stort tack före en mycket trevlig upplevelse hälsa dina kollegor
mvh Henry med familj”
Gahnströms Maskin & Fordons. AB // Henry Gahnström

”Hej, Stort tack för en kanondag med härlig show och jättegod mat! Verkligen lyckat och alla var så glada över att få gå
Stefan Ranch genom Therese Ranch

”Riktigt trevligt, tack för inbjudan, Jimmy”
Jimmys däck Hofors

”Tjusiga ni var, Tack. Det var en rolig dag. Skulle vara kul att träffa Er i lite mindre skala. Det var ju otroligt mycket folk ni hade bjudit. Så välkommen till mig också”
Annas Däck (kommenterade på vårt lagfoto)

”Tack, det var kanonkul som vanligt”
Däckia Jönköping genom Matte

”Tack till er alla för ett enormt uppskattat evenemang!”
Däckia Karlstad genom Cecilia Johansson, platschef

Vi på Gripen Wheels är otroligt glada över att ha kunnat bjuda in så många av våra kunder till detta event. Vi vill rikta ett stort tack till vår leverantör BKT Tires samt till alla våra kunder som var på plats och förgyllde detta event.

Lite övrig info om BKT som huvudsponsor av Monster Jam

BKT tires är huvudsponsor och spelar en central roll vid samtliga Monster Jam-evenemang, Företaget är officiell däckleverantör för alla Monster Jam-truckar som deltar i showerna och har designat och utvecklat det speciella ”BKT Monster Jam-däcket”, som är det specialdäck som alla monstertruckar är utrustade med.

Monster Jams monstertruckar

Monstertruckarna är specialbyggda giganter som väger minst 4,5 ton. De är cirka 3,40 meter höga och 3,70 meter breda. Motorerna genererar 1500 hästkrafter, tack vare en fläktar som tvingar in luft och bränsle. Truckarna drivs av metanol och förbrukar tre liter bränsle per minut. Förarhytten är en stålkonstruktion och är monterad på truckens chassi. Flaken är specialbyggda och tillverkade av glasfiber. Varje truck transporteras i specialförberedda trailers, som kan innefatta reservdelar och så många som två truckar i varje trailer.

Idag tillverkas alla officiella monstertruckdäck av BKT. Däcken är 165 cm höga och 110 cm breda och körs till ett lufttryck på bara 3,5 -4,5 kg, trots att de väger 360 kg vardera, ensamt utan fälgen.

Däcken är starka nog att klara de 4 ton tunga monstertruckarna med 1500 hästkrafter i tuff terräng och flexar bra då BKTs däck är något mjukare än tidigare monstertrucksdäck.

BKT Logo