036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Monster Jam

Monster Jam är tillbaka på Ullevi i Göteborg den 15 juni 2019. Återigen ska de 4,5 ton tunga monstertruckarna göra entré i den storslagna familjeshowen som inte är någon annan lik. Det blir en motorfest utöver det vanliga!

Monster Jam är en amerikansk TV-serie och ett stort livesportevenemang med freestyletävlingar och racing, där monstertruckar tävlar och samlar poäng för att utröna vilka förare som är de bästa. Varje år arrangeras över 350 shower som har mer än 4 miljoner åskådare. Serien drivs av bolaget Feld Entertainment och evenemanget har besökt Sverige flera gånger.

BKT tires är huvudsponsor och spelar en central roll vid samtliga Monster Jam-evenemang, Företaget är officiell däckleverantör för alla Monster Jam-truckar som deltar i showerna och har designat och utvecklat det speciella ”BKT Monster Jam-däcket”, som är det specialdäck som alla monstertruckar är utrustade med.

Däckgrossisten Gripen Wheels är exklusiv svensk importör av BKT däck och kommer att vara på plats under eventet. Gripen Wheels och BKT har ett nära samarbete och den svenska däckgrossisten säljer BKTs alla ”Off-highwaydäck” inom segmenten lantbruk, entreprenad, industri, gruvdrift, ATV, m.m.

Den 15 juni på Ullevi deltar för första gången två svenska förare i Monster Jam. 

Ett ”Swedish Battle mellan Zombie-Alx Danielsson och Earthshaker-Peter Nyman garanterar en legendarisk show, med två starka svenska förare.  De kända monstertruckarna Grave Digger och Max-D kommer att utmanas av både nya och välkända motståndare.

Ullevi kommer att fyllas med hårt satsande monstertruckar i en prestigefull kamp om vem som är starkast, snabbast och sätter de häftigaste hoppen som inte lämnar någon oberörd.

Träffa förarna på Pit Party 
Kom riktigt nära truckarna och dina favoritförare på Pit Party innan showen. På den specialbyggda tävlingsbanan av jord ges chansen att röra sig fritt och spana in monstertruckarna, samla autografer och fotografera så mycket man vill!

Monster Jams monstertruckar

Monstertruckarna är specialbyggda giganter som väger minst 4,5 ton. De är cirka 3,40 meter höga och 3,70 meter breda. Motorerna genererar 1500 hästkrafter, tack vare en fläktar som tvingar in luft och bränsle. Truckarna drivs av metanol och förbrukar tre liter bränsle per minut. Förarhytten är en stålkonstruktion och är monterad på truckens chassi. Flaken är specialbyggda och tillverkade av glasfiber. Varje truck transporteras i specialförberedda trailers, som kan innefatta reservdelar och så många som två truckar i varje trailer.

Idag tillverkas alla officiella monstertruckdäck av BKT. Däcken är 165 cm höga och 110 cm breda och körs till ett lufttryck på bara 3,5 -4,5 kg, trots att de väger 360 kg vardera, ensamt utan fälgen.

Däcken är starka nog att klara de 4 ton tunga monstertruckarna med 1500 hästkrafter i tuff terräng och flexar bra då BKTs däck är något mjukare än tidigare monstertrucksdäck.

Banan

För att bygga en Monster Jam bana krävs många vagnslaster med lera och jord. Mängden beror på arenans storlek. Monster Jams Crew arbetar i flera dagar med att bygga en bas, varpå man bygger hindren. Alla hinder mäts noggrant för att garantera en rättvis tävling, samtidigt som deras utformning ger showen extra spänning.

Det blir en storslagen motorfest utöver det vanliga!