036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

När Thony Ljungh från Gripen Wheels var på Maskinvisning hos Norrmaskiner i Skellefteå nyligen fick vi finbesök av en slutförbrukare. Det var Jonny Eriksson från Norrlands Byggmontage AB, som kom förbi och visade upp sin John Deere 7710 som har hjul med BKT däck från Gripen Wheels.

Följande däck skor traktorn:
Fram: BKT RIDEMAX IT-697 i dimension 600/70R30  
Bak: BKT AGRIMAX FORCE IF i dimension 50/85R38

Däcklösningen

BKT RIDEMAX IT 697 monterades fram eftersom Jonny fram behöver bra grepp på snö och is, som det finns gott om stora delar av året i norra Sverige. RIDEMAX IT 697 ger just detta och är ett mycket bra ”all year round däck.” som även lämpar sig bra för körning på väg.

Att han valde BKT AGRIMAX FORCE IF på bakaxeln berodde på att hans körning kräver däck som klarar hög belastning i höga hastigheter. Vidare kan han ha lufttryck 2,4 bar på bakdäcken.

Detta var en perfekt kombination för körning året runt med bra vinterväglag.
På bilderna ser ni den fina John Deere traktorn med BKT däcken från Gripen Wheels.

BKT AGRIMAX FORCE IF

AGRIMAX FORCE, är ett radial-traktordäck, specialkonstruerat för jordbearbetning, transport- och skördearbeten med kraftfulla traktorer, skördemaskiner samt hjullastare i lantbruket.
Detta däck ger mycket hög prestanda och effektivitet vid jordbruksarbeten med moderna, motorstarka traktorer.
Att däcket är ett däck med IF teknologi innebär att det kan bära högre last vid samma lufttryck som ett standarddäck vilket bland annat ger minskad jordpackning. Minskad jordpackning bidrar med mindre skada på jord och skördar.
AGRIMAX FORCE har förstärkt däckfot och erbjuder utökad dragförmåga, imponerande självrensande egenskaper och bränsleekonomi – den bekväma körupplevelsen får du på köpet.

Egenskaper:

 • Tunga laster vid låga tryck
 • Hög flytförmåga
 • Reducerad jordpackning
 • God dragkraft
 • Brett avtryck som ger perfekt grepp
 • Möjlighet till hög hastighet
 • Ger god bränsleekonomi
 • Självrensande

Bidrar med minskad jordpackning

Ett av de stora problemen för lantbrukare med dagens tyngre och kraftfullare traktorer är just ökad jordpackning och minskad skörd och därmed minskad produktivitet.
Med IF teknologin och AGRIMAX FORCE minskar man detta problem, genom att kunna köra med lägre lufttryck jämfört med standarddäck och därmed uppnå minskad jordpackning.

AGRIMAX FORCE klarar att köra med samma lufttryck, med olika belastningar och hastighet, utan att ändra lufttrycket.
Däcket lämpar sig således lika bra för fältarbete som för vägtransporter och klarar att växla mellan olika körningar, laster och hastigheter utan att byta lufttryck. Även detta gör lantbrukarens arbete mer produktivt.

Gripen Wheels levererar hjul med specialtillverkade fälgar i HD kvalitet för alla maskiner på marknaden.

För de vanligaste maskinerna lagerhåller vi fälgar. Dessa är Volvo L60, L70E, L90E, Ljungby L9 -L15, JCB 417/418/419/426 och 427.

Tekniska specifikationer för AGRIMAX FORCE kan ni läsa här.

Ni köper AGRIMAX FORCE hos Gripen Wheels lokala återförsäljare.

BKT RIDEMAX IT 697

RIDEMAX IT 697 M+S motsvarar bäst behoven för traktorer i det moderna jordbruket under vintertid.
Det här vinterdäcket för traktorer ger enastående grepp i all verksamhet på vägar med is och snö, utan behov av snökedjor. Det är passar bra för transporter och snöröjning. det kan även köras året runt. Tack vare mönsterspåren och det starka däckhöljet kan en traktor köras med maximal stabilitet, även i hög hastighet. Mönsterdesignen har tagits fram speciellt för tung tjänst och säkerställer ett lågt rullningsmotstånd som ger bättre bränsleekonomi och fantastisk stabilitet.

Egenskaper

 • Bra grepp på is och snö
 • Ger bättre bränsleekonomi
 • Har lång hållbarhet
 • Ger stabil körning
 • Vägorienterat

Tekniska specifikationer för RIDEMAX IT 697 kan ni läsa här.

Ni köper RIDEMAX IT 697 hos Gripen Wheels lokala återförsäljare.

Norrmaskiner AB 

Norrmaskiner AB är återförsäljare av lantbruksmaskiner, lantbruksvagnar och andra maskiner samt en mängd olika redskap.
John Deere är huvudfabrikatet.
Man säljer även begagnade maskiner av diverse typ och fabrikat. Vidare tillhandahålls reservdelar och man utför service på lantbruksmaskiner, entreprenadmaskiner, skogsmaskiner, redskap och mycket mer.
Norrmaskiner har tre moderna och fullt utrustade verkstäder, ett flertal servicebilar för fältarbeten samt en lastbil för hämtning och leveranser.

Anläggningarna finns i Umeå, Skellefteå och Luleå. Denna traktor ägd av Norrlands Byggmontage och Johhny Eriksson såldes av Skellefteåanläggningen som också sålde och monterade hjulen från Gripen Wheels.

Norrmaskiner och Gripen Wheels har ett långt och bra samarbete och Norrmaskiner köper de flesta däcken och hjulen som de säljer av Gripen Wheels.

Norrlands Byggmontage AB

Norrlands Byggmontage AB erbjuder tjänster inom att uppföra alla former av byggnationer oavsett om det gäller trä, tegel, puts eller betong. Inget projekt är för stort eller för litet enligt företagets policy och man tar hand om allt från projektets början till slutbesiktning. Norrlands Byggmontage utför projekt inom hela Sverige med Västerbotten som primärt arbetsområde

Jonny Eriksson, som äger John Deere traktorn är äger och är VD för bolaget.

Tjänsterna omfattar rådgivning, projektering, samordning, logistik samt utförande för det aktuella projektet och man riktar sig till privatpersoner såväl som fastighetsägare och industri. Inom industri utför man bland annat nyproduktion, renovering, reparation, betongarbeten, murning, fasadput, klinkerfasader, markarbeten.

Många av renoveringsuppdragen handlar om flerbostadshus med komplicerad logistik i projekten och man utför alla typer av jobb inklusive fasadrenoveringar samt om- och tillbyggnader.

En snabbt växande del i verksamheten är byggservice. NBM AB har mångsidiga hantverkare med kunskaper för alla former av mindre projekt t. ex. sanering, inbrottsreparationer, vatten- och brandskador.

John Deere 7710

John Deere 7710 är en radodlingstraktor från 7010-serien. Denna traktor tillverkades av John Deere i Waterloo, Iowa, USA från 1997 till 2003. John Deere 7710 är utrustad med en 8,1 L sexcylindrig dieselmotor och en av fyra transmissionsvarianter.

JD 7710 utrustades med John Deere PowerTech-motorn. Det är en 8,1 L, 8 128 cm2 sexcylindrig turboladdad efterkyld dieselmotor med 116,0 mm cylinderlopp och 129,0 mm kolvslag. Kompressionsförhållandet är 16,5:1. Denna motor producerade 115,6 kW; 155,0 hk vid 2100 rpm uteffekt och 707,8 N·m (72,2 kg·m, 521,6 ft·lb) vridmoment.

John Deere 7710 är utrustad med servostyrning, hydrauliska våta skivbromsar, hytt (standard) och 270,6 liter bränsletank för ROPS-versionen eller 344,4 liter för versionen med hytt.

Vi riktar ett stort tack till Jonny Eriksson från Norrlands Byggmontage AB för att han kom förbi och visade upp sin traktor med däck från Gripen Wheels. Vi tackar även Norrmaskiner för fint samarbete.

BKT Logo