036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Gripen Wheels har tillsammans med vår återförsäljare Swedish Agro Machinery i Plönninge genomfört en fin affär med Hovgård Lantbruk & Maskin AB.

Gripen Wheels säljare Thony Ljungh var ute en tidig morgon och besökte Hovgård Lantbruk och Maskin AB för att mäta en traktor och finna den bästa däcklösningen.
Kalle som äger gården har nu snart BKT däck på hela sin maskinpark.

Säljare från vår kund och återförsäljare var Fredrik Pettersson.

Det blev följande däck:

2 st 710/55R34 Agrimax Force IF ,BKT kompletta hjul
2 st 900/60R42 Agrimax Force IF BKT kompletta hjul
Skall monteras på New Holland T8.390 – 2015

4 st 650/65R26,5 FL630 ULTRA BKT
Skall monteras på Cat 924H

4 st 650/50R22,5 RIDEMAX FL-693M BKT
1 st fälg 20X22,5
Skall monteras på större fodervagn

1 st 28L26 16PR TL TR-390 BKT
Skall monteras på en balpress

Swedish Agro Machinery

Swedish Agro Machinery är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige.
Företaget är ett dotterbolag inom Danish Agro-koncernen, som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa. Koncernen arbetar främst inom försäljning av foder, fodermineraler, vitaminer, premixer, gödning, växtskyddsmedel, utsäde och energi samt inköp av grödor från lantbruket. Koncernen är också distributör av ett antal starka varumärken inom lantbruksmaskinbranschen och driver en omfattande kedja av hobby- och fritidsbutiker inom detaljhandeln.

Danish Agro koncernen har cirka 4500 anställda och omsatte 2019 drygt 50 miljarder kronor. Maskindivisionen inom Danish Agro är Nordeuropas största aktör för jordbruksmaskiner med 1200 medarbetare.

 

Hovgård Lantbruk & Maskin AB.

Gården är ett lantbruk med 330 ha odlad mark varav 80 ha vall,maskinstation och även en amkobesättning . Man driver även foderbutik.

Nedan lite information om de 4 däckmönstren som vi Gripen Wheels levererade denna gång:

AGRIMAX FORCE 

AGRIMAX FORCE är ett däck med IF teknologi. Detta innebär att däcket kan bära högre last vid samma inflationstryck som ett standarddäck.
Detta radialdäck är särskilt framtaget för att ge högsta möjliga prestanda och effektivitet vid jordbruksarbeten med motorstarka traktorer.

Däcket lämpar sig lika bra för fältarbete som för vägtransporter och klarar dessutom att växla mellan olika körningar, laster och hastigheter utan att byta lufttryck. Detta gör lantbrukarens arbete mer produktivt.

Egenskaper:

  • Tunga laster vid låga tryck
  • Hög flytförmåga
  • Reducerad jordpackning
  • God dragkraft
  • Brett avtryck som ger perfekt grepp
  • Möjlighet till hög hastighet
  • Ger god bränsleekonomi
  • Självrensande

Gripen Wheels levererar hjul med specialtillverkade fälgar i HD kvalitet för alla maskiner på marknaden. För de vanligaste maskinerna lagerhåller vi fälgar. Dessa är Volvo L60, L70E, L90E, Ljungby L9 -L15, JCB 417/418/419/426 & 427.

 

FL 630 ULTRA BKT

Detta däck från BKT Tires lämpar sig för vagnar och gödselspridare efter traktorn.

Tack vare den förstärkta däckfoten och en speciell mönsterdesign är däcket ett utmärkt flerfunktionsdäck för användning på alla slags åkrar och på väg.

FL 630 ULTRA minskar jordpackningen med imponerande resultat.

RIDEMAX FL 693 M.

RIDEMAX FL693M är det ideala däcket för användning på lantbruksvagnar, gödseltunnor och andra spridare

Detta radialdäck är optimalt för användare som regelbundet kör på väg med lantbruksvagnen.

Tack vare slitbanans unika design är det den perfekta lösningen för dagliga förflyttning på vägen och för kombinerad användning.

RIDEMAX FL 693 M är i själva verket designat för 75 procent användning på väg och erbjuder utmärkt vägprestanda genom att prioritera både komfort och självrensande egenskaper. Hastighetsindexklasserna D/E i serien imponerar med högre hastigheter vid körning på väg, vilket leder till betydande tidsbesparingar. Det låga rullningsmotståndet bidrar till lägre bränsleförbrukning, samtidigt som den förstärkta vulsten och stålbälten säkerställer extra hållbarhet.

Bredden på däckets avtryck ger perfekt fördelning av vikten på terrängen, vilket begränsar jordpackningen och möjliggör större lastkapacitet. Slutligen ger den radiella All Steel-strukturen, med mycket beständiga stålbälten, maximal styvhet och stabilitet.

TR 390

TR 390 är ett industridäck för lantbruket som lämpar sig för sockerrörssläp och packningsfordon. TR 390 har enastående lastkapacitet och lång hållbarhet. HD-versionen med dubbel vulst är särskilt lämpad för industritraktorer och transportarbeten med släp, och HD-versionen med dubbel vulst special är idealisk för tung tjänst

När alla däcken är monterade och rullar kommer Gripen Wheels säljare Thony Ljungh åka tillbaka till Hovgård Lantbruk & Maskin AB för att ta bilder på maskinerna som vi ser fram emot att visa upp.

Vi tackar Swedisk Agro Machinery i Plönninge samt Hovgård Lantbruk & Maskin AB för en fin affär!