036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Däckia Sundsvall har sålt och monterat 4 Goodride/WESTLAKE CB 385 i dimension 20,5R25 på en Volvo L90H hjullastare.
Bilderna på den nyskodda maskinen fick vi av Ulf Ehrnholm, Platschef på Däckia Sundsvall.

WESTLAKE CB 385

Detta är ett vinterdäck för hjullastare och väghyvlar, med en unik gummiblandning som ökar greppet på snö och is. Det klackmönstrade däcket är sajpat hela vägen ner i banan vilket gör att det har ”mönster kvar” även när det är nedslitet.
Sidovägg och däckskuldra är förstärkta för att minimera skador utifrån. Däcket är regummeringsbart.

Westlake entreprenaddäck är ett fabrikat som levererar hög kvalitet i förhållande till priset på däcken.  Gripen Wheels är officiell importör och har ensamrätt att sälja Westlake entreprenaddäck och lovar 5 års garanti.

Egenskaper i korthet

  • Ett klackmönstrat vinterdäck för hjullastare och väghyvlar.
  • Utmärkt grepp på snö och is.
  • Sajpat hela vägen ner i banan vilket gör att det har ”mönster kvar” även när det är nedslitet.
  • Sidovägg och däckskuldra är förstärkta för att minimera skador utifrån.
  • Däcket är regummeringsbart.

Volvo L90H

En mångsidig och snabb hjullastare med en topphastighet på 50 km/h

Hjullastarna i H-serien klarar många olika arbetsuppgifter och är utrustade med TP-länksystem (Torque Parallel) för oslagbar mångsidighet. TP-länksystemet ger inte bara höga bryt- och lyftkrafter, utan håller även redskapen parallella under hela lyftområdet för enastående laststabilitet och smidig skopfyllnad.

Uppdaterade L90H har gott om innovativa funktioner för effektiv användning, vilket ökar produktiviteten och sänker driftkostnaderna för brukaren.
Med 3 % mer tipplast och 73 mm högre lyfthöjd är L90H effektiv för många olika användningsområden. Maskinen har en topphastighet på 50 km/h – tack vare den valbara lock-up-funktionen. Med upp till 20 % högre bränsleeffektivitet än sin föregångare kan uppgraderade L90H få mer gjort medan den förbrukar mindre.

Statisk tipplast vid full sväng är 9 700 kg
Skopvolymen finn från 2,1 – 7 kubikmeter och timmergafflar från 1,3 – 2,4 kvadratmeter.
Hjullasataren väger 14 500 -17 300 kg
Motorn är en Volvo D6J med en maxeffekt vid 1 400 – 1 700 varv/minut.
Däckdimension: 20.5R25 600/65R25

Däckia Sundsvall
På Däckia Sundsvall som ligger på Trafikgatan 50 i Sundsvall utför man däckförvaring, däckskifte och annan däckservice m.m.

Däckia AB är en av Sveriges största däckservicekedjor och vänder sig till privatpersoner och företag runtom i Sverige. I kedjan ingår ca 100 Däckiaverkstäder och ca 50 samarbetspartners spridda från Malmö till Kiruna. Däckia AB ägs sedan juni år 2012 av Pirelli och sysselsätter mer än 300 personer. Man har ett brett sortiment av däck och fälg, och tillhandahåller ledande varumärken för allt från stora entreprenadmaskiner till skottkärror.

Stort tack till Däckia Sundsvall för att vi fick leverera däcken!