036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

e  Team Cristian Rudén är nu hemkomna från helgens tävling i Zwolle.

Gripen Wheels har precis slutit ett sponsringsavtal för 2020 med Team Rudén, som tävlar i traktorpulling. Teamet leds av Cristian Rudén, som också är en av personerna bakom Målilla Traktor Power Weekend. Det är också Christian som kör traktorn, som är döpt till Countdown och nyligen byggdes om till det miljömässigt hållbara alternativet metanoldrift, istället för diesel.

Under 2020 stundar en gedigen tävlingskalender.

Den gångna helgen tävlade teamet med den miljövänliga traktorn på Indoor Tractor Pulling som arrangerades i Zwolle, Holland på Trekkerweb Indoor Farmstock den 7–9 februari.

Det blev en sjätte placering för teamet och såhär säger Christian Rudén själv;

”Tyvärr  så har konkurrensen hårdnat nere i Europa så det blev en sjätte plats av tolv startande. Vi är ändå rätt nöjda med detta, då vi har bytt topplock på traktorn. Dessa är nu cnc-frästa och vi har fått börja om ifrån början med inställningar av bränslet.

Denna bana i Holland har ett väldigt bra fäste, som vi även märkte av förra året då vi i pull off draget gick ner en växel på traktorn men vi kunde snabbt konstatera att det är för stort steg mellan växlarna, så då fick vi inte upp tillräkligt med fart. Vi valde då i år att köra på samma växel men tyvärr räckte inte effekten i motorn så den dog bort i slutet av draget.  Vi har ett hjulspinn på 85 km/h på den växel vi oftast kör. den växel neråt ligger på 73km/h och våra konkurrenter ligger på ca 80km/h.

Nu ser vi framåt emot nästa tävling i Riesa Tyskland den 4/4 ”

Gripen Wheels är glada över att sponsra teamet och ser nu också fram emot nästa tävling och önskar Team C Rudén

STORT LYCKA TILL!