036 - 30 75 00 order@gripenwheels.se

Calle Skoglund som driver Lantbruket Frömansgården behövde nya bakdäck till sin Fendt 939 Vario och vände sig till sin lokala återförsäljare Västerdala däck & service AB, Däckteam.

Gripen Wheels säljare Thony Ljungh och Calle Norenius på Västerdala Däck diskuterade fram det bästa alternativet till Fendt traktorn.

Valet föll på 900/60R42 186D TL BKT AGRIMAX FORCE IF

Traktorn används bland annat till grässkörd för produktion av foder till gårdens mjölkkor.

Här nedan kan ni se bilder från verkstaden då däcken monteras på fälgarna och de gamla däcken avmonteras.

BKT AGRIMAX FORCE IF

AGRIMAX FORCE, är ett radial-traktordäck, specialkonstruerat för jordbearbetning, transport- och skördearbeten med kraftfulla traktorer, skördemaskiner samt hjullastare i lantbruket.
Detta däck ger mycket hög prestanda och effektivitet vid jordbruksarbeten med moderna, motorstarka traktorer.
Att däcket är ett däck med IF teknologi innebär att det kan bära högre last vid samma lufttryck som ett standarddäck vilket bland annat ger minskad jordpackning. Minskad jordpackning bidrar med mindre skada på jord och skördar.
AGRIMAX FORCE har förstärkt däckfot och erbjuder utökad dragförmåga, imponerande självrensande egenskaper och bränsleekonomi – den bekväma körupplevelsen får du på köpet.

Egenskaper:

  • Tunga laster vid låga tryck
  • Hög flytförmåga
  • Reducerad jordpackning
  • God dragkraft
  • Brett avtryck som ger perfekt grepp
  • Möjlighet till hög hastighet
  • Ger god bränsleekonomi
  • Självrensande

Bidrar med minskad jordpackning

Ett av de stora problemen för lantbrukare med dagens tyngre och kraftfullare traktorer är just ökad jordpackning och minskad skörd och därmed minskad produktivitet.
Med IF teknologin och AGRIMAX FORCE minskar man detta problem, genom att kunna köra med lägre lufttryck jämfört med standarddäck och därmed uppnå minskad jordpackning.

Eftersom detta däck klarar att köra med samma lufttryck, med olika belastningar och hastighet, utan att ändra lufttrycket, lämpar det sig således lika bra för fältarbete som för vägtransporter vilket gör lantbrukarens arbete mer produktivt.

Gripen Wheels levererar hjul med specialtillverkade fälgar i HD kvalitet för alla maskiner på marknaden.

För de vanligaste maskinerna lagerhåller vi fälgar. Dessa är Volvo L60, L70E, L90E, Ljungby L9 -L15, JCB 417/418/419/426 och 427.

Tekniska specifikationer för AGRIMAX FORCE kan ni läsa här.

Ni köper AGRIMAX FORCE hos Gripen Wheels lokala återförsäljare.

Västerdala däck & service AB, Däckteam.

Västerdala Däck byter, säljer, reparerar och förvarar däck och fälg vid anläggningen i Dala-Järna.  Företaget säljer, skiftar och reparerar däck och fälgar i alla storlekar, från stora entreprenaddäck som väger över ett ton, till de allra minsta däcken för en rullator.

I butiken har man visningsex av däck och fälg samt diverse förbrukningsartiklar.

Västerdala Däck & Service AB grundades 2006 och är medlem i Däckteam.

“VI KAN DÄCK – OAVSETT OM DU BEHÖVER DÄCK TILL BILEN, SKOGSMASKINEN ELLER DIN CYKEL. VÅR HÖGSTA AMBITION ÄR ATT DU SKA KÄNNA DIG TRYGG MED ATT VI ERBJUDER DE DÄCK SOM PASSAR BÄST FÖR DINA BEHOV OCH ÖNSKEMÅL”

Västerdala däck & service AB

Däckteam

Däckteam är Sveriges största kedja när det kommer till däck och fälgar, med ca 150 verkstäder anslutna över hela Sverige.Däckteam är en oberoende däckkedja vars medlemmar även är delägare.

Frömansgården

Lantbruket Frömansgården ligger i Dala Järna och bedriver mjölkproduktion. På gården finns det ca 220 mjölkkor samt ytterligare kor för rekrytering. Korna mjölkas av tre VMS. VMS är ett robotmjölkningssystem från Delaval som syftar till att förbättra kornas produktivitet genom att minska arbetstiden per liter mjölk.

Traktorn med de nya bakdäcken används bla annat till grässkörd för produktion av foder till gårdens mjölkkkor.

Fendt Vario 939

En mångsidig allroundtraktor, som lämpar sig för jobb ute på fältet, på vägen eller om du arbetar i skogen. Alla Fendt traktorer i Vario 900 serien kan anpassas för det aktuella arbetet och behoven som föreligger.
Vario 930 har 385 HK och 283 kW
Den raka 6-cylindriga sticker ut från övriga med en effekttäthet som är långt högre än vad den kompakta och lätta konstruktionen ger intryck av. Ett common-railsystem med ett insprutningstryck på 2 500 bar och en turbosupercharger med variabel turbingeometri (VTG) levererar kraften jämnt och dynamiskt även på låga motorvarvtal.

Med det inbyggda regleringssystemet för däcktryck Fendt VarioGrip kan däcktrycket justeras med ett klick i Vario-terminalen. Fendt Grip Assistant stöder dig med specifik ballast, vilket ger både rätt däcktryck och den perfekta arbetshastigheten. Då har du Fendt Grip Assistant som hjälper dig att beräkna vad som är den optimala ballasten beroende på redskapet.
Orginaldäck, dimensioner:
Framaxel: 600/70R34
Bakaxel:710/75R42

Gripen Wheels tackar vår återförsäljare Västerdala däck & service AB för fint samarbete samt Frömansgården för att de valde BKT däck från Gripen Wheels.

BKT Logo